۱۵ آذر ۱۳۸۶، ۱۱:۴۳

مقاله طلایی در روزنامه آساهی/

تنوع منابع انرژی ضرورت جهانی است/ دو دستاورد ایران هسته ای برای جهان

تنوع منابع انرژی ضرورت جهانی است/ دو دستاورد ایران هسته ای برای جهان

خبرگزاری مهر- روزنامه ژاپنی آساهی شیمبون در شماره امروز 15 آذرماه خود ( 6 دسامبر) مقاله سفیر جمهوری اسلامی ایران در توکیو در مورد تحولات بازار انرژی و گزارش اخیر البرادعی در مورد فعالیتهای هسته ای کشورمان را به چاپ رسانده است که وی با تاکید بر ضرورت متنوع ساختن منابع تامین انرژی ، 2 دستاورد جهانی دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای را برشمرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر از توکیو ، متن کامل مقاله دکتر محسن طلایی سفیر کشورمان در توکیو چنین است:

علیرغم  اینکه قیمت نفت خام در حال حاضر تاحدودی ثابت شده است ، لکن درحد بالا باقی مانده است .درعین حال تحلیل گران بازار پیش بینی می کنند که این  قیمت ها بازهم افزایش خواهد یافت. در مقایسه با بحران نفت که در دهه 1970 بوجود آمد ، تحولات اخیربازار نفت و  افزایش قیمت ها، دارای چهار ویژگی متفاوت است که آنرا از بحران های نفتی گذشته متمایز میکند. این مولفه ها عبارتند از :

1- بسیاری از مردم این افزایش قیمت را پیش بینی کرده بودند و این مساله باعث شگفتی و شوکه شدن کسی نشد .
2- در بحران های گذشته ، کشورهای تولید کننده نفت به عنوان یکی از عوامل مهم این افزایش مورد انتقاد قرار می گرفتند ، لکن این بار انتقاد از کشورهای تولید کننده نفت بسیار کم بوده است .
3- پیش بینی میشود که این افزایش قیمت کماکان ادامه داشته باشد .
4- این افزایش قیمت ها نیز تابع مکانیسم های متعارف بازار و میزان عرضه و تقاضا نمی باشد. بلکه برخوردهای برخی کشورها و از جمله آمریکابر آن تاثیر گذار می باشد .

از مشخصه های جهان کنونی تداوم رشد اقتصادی سالهای آینده است و اجماع جهانی نیز برضرورت اتخاذ تدابیر لازم درکمک به استمرار این روند قرار دارد . به همین دلیل استفاده از انرژی هسته ای به عنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی در اولویت اول کشورها قرار دارد. هم اکنون بسیاری ازکشورهای درحال توسعه ، استفاده از این انرژی را به عنوان بخش اساسی در تضمین امنیت انرژی خود مد نظر قرار داده اند. 
سیاستهای هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران  ظرف چند سال اخیر و تاکید و پافشاری آن بر لزوم استفاده از این انرژی به صورت کاملا صلح آمیز، دست آوردهای قابل ملاحظه ای را برای دنیا دربر داشته است . دو دست آورد عمده این سیاست ها برای جهان عبارتند از:

  دادن خود آگاهی به کشورها نسبت به جدی بودن  بحران انرژی در آینده و ضرورت اندیشیدن تدابیر کافی برای مقابله با آن 
2-  تفاوت کامل قائل شدن دنیا بین استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و توسعه سلاح های هسته ای  .
جمهوری اسلامی ایران همچنین در مسیرهمکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی و  درجهت رفع برخی ابهامات و سوالات موجود درزمینه برنامه های هسته ای خود همکاری خوبی داشته و به توافقات  قابل توجهی نیزدست یافته است .در این ارتباط با صدور روادید چند بار ورود امکان سفر بازرسان آژانس به کشور را در هر زمان  فراهم نموده تا آنها بتوانند بدون محدودیت از مراکز مربوطه بازدید نمایند .از طرفی همه اسناد در این ارتباط نیز دراختیار این کارشناسان  قرار گرفته است .به علاوه اینکه درتاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی ایران نیز دوربین های نظارت آژانس نصب شده و همه فعالیتها شفاف و تحت کنترل میباشند.

آقای البرادعی هم اخیرا گزارش مثبتی درارتباط با این همکاریها به شورای حکام ارائه نموده  که در آن برهمکاری کامل جمهوری اسلامی ایران با آژانس تاکید شده است . در این گزارش هم آقای البرادعی تصریح نموده است  بسیاری از ابهامات در ارتباط با  فعالیتهای هسته ای ایران برطرف شده و عدم انحراف دربرنامه های هسته ای ایران نیز مورد تاکید قرار گرفته است ،  بنابراین اقدامات جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برنامه های هسته ای صلح آمیز خود، برای همه قابل قبول و یک تحرک کاملا مشروع میباشد. از طرفی این گزارش ، غرض ورزیهای آمریکا که بدنبال بهانه جویی و تحریف فعالیتهای هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران  می باشد را نیز تا حد زیادی آشکار نموده است .

در ارتباط با فعالیتهای اقتصاد خارجی هم ، آمریکائیان اخیرا برای استفاده از دلار درمبادلات با جمهوری اسلامی ایران موانعی ایجاد کرده اند. بنابراین درحال حاضر از ین برای مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و ژاپن  استفاده میشود. این مساله بیانگر آن است که ایران همه مسئولیت ها  در این تبادلات را به عهده گرفته  و بنیادهای توسعه روابط میان دوکشور پایدار وقابل اتکاء میباشند . ایران ملاحظات ژاپن درقبال جامعه بین المللی را نیز درک میکند.

ایران به کشورهای زیادی ازجمله ژاپن نفت عرضه میکند ، ولی دروضعیت کنونی که افزایش ظرفیتهای تولید نفت درمناطقی به غیر از خلیج فارس مشکل می باشد ، متنوع سازی انرژی را امری کاملا ضروری می داند. لذا دستیابی به منابع جدید انرژی های نو با هدف متنوع سازی منابع را امر کاملا ضروری  قلمداد می نماید .بنابراین بهره مند شدن از منابع پاک و نوین انرژی تا قبل از پایان یافتن منابع انرژی فعلی ،کاملا ضروری و منطقی است. این موضوع همچنین اهمیت به سزایی درارتباط با مسائل زیست محیطی و جلوگیری از گرمایش زمین و اهداف پیمان کیوتو  دارا است که نیازمند توجه بیشتری است .

کد خبر 599717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha